LIEVER ÉCHT AFSPREKEN
MET ONZE SPECIALISTEN?

Zo pak je waterinfiltratie concreet aan

De laatste jaren wordt alsmaar duidelijker dat ons klimaat grilliger wordt. Langere periodes van droogte en intensieve stortbuien wisselen elkaar af. Omdat in die omstandigheden elke druppel water telt, wordt waterinfiltratie belangrijker. In deze inspiratietip ontdek je wat waterinfiltratie is en wat je je moet voorstellen bij de installatie.

Wat is waterinfiltratie?

Dankzij waterinfiltratie zorg je voor een geleidelijke insijpeling van overtollig regenwater in de grond. En dat is een belangrijke hulp om overstromingen te vermijden. Bij plotse en intense regenval valt een aanzienlijke hoeveelheid regenwater op de bodem. Wanneer de grond dat watervolume niet snel genoeg kan absorberen wordt de kans op overstroming aanzienlijk groter. Bovendien dreigen ook rioleringen en afwateringsbuizen verstopt te geraken.

Ga voor duurzame waterinfiltratie.
Dankzij waterinfiltratie wordt het teveel aan regenwater opgevangen en bij beetjes afgegeven aan de grond. Zo verspil je geen druppel regenwater.

Waterinfiltratie in de praktijk

Vandaag legt de overheid alsmaar strengere verhardingsregels op. Zo mag je niet zomaar je volledige buitenomgeving verharden en ben je in vele gevallen ook verplicht om een infiltratiesysteem te plaatsen. Die verplichting geldt voor nieuwe verkavelingen, nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waarbij de oppervlakte met meer dan 40 m² wordt uitgebreid. Is je perceel kleiner dan 250 m²? Dan ben je niet verplicht om een waterinfiltratiesysteem te plaatsen.

Daarom is waterinfiltratie zo belangrijk.

Waterinfiltratieputten

Een van de bekendste systemen voor waterinfiltratie is de plaatsing van een infiltratieput. Die betonput fungeert als opvangreservoir voor het overtollige regenwater en zorgt ervoor dat je altijd een buffer hebt die het regenwater opvangt dat tijdelijk niet in je regenwaterput kan worden opgeslagen. Daarna sijpelt dat water via de infiltratieput zachtjes opnieuw de bodem in wanneer die wat minder verzadigd is.

De W-draininfiltratieputten zijn gemaakt uit waterdoorlatend beton en beschikbaar in diverse volumes. Van 1500 tot 5000 liter: je past de grootte van je infiltratieput makkelijk aan jouw specifieke situatie aan.

 

Ben je geïnteresseerd in een waterinfiltratiesysteem? Dan doe je maar beter een beroep op een ervaren bouwhandel die alle benodigde materialen én het bijbehorende advies in huis heeft. Zo ben je zeker van een duurzame infiltratieoplossing die volledig is aangepast aan jouw noden.

Vorige

Kom alles
ontdekken in onze
showroom, maak
een afspraak of
vraag een offerte

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons via social media.